- Sponset av -

Haakon Mordal nummer 2 fra venstre på bildetHaakon Mordal (fra Gutter 2005) var maskot for Håndballgutta og fulgte med på sin egen mentor Magnus Gullerud under EM i Kroatia.

Haakon Mordal var som en av 16 blitt valgt ut til å være Minihåndballgutt og maskot for herrelandslaget i håndball.

Minihåndballgutta er et samarbeidsprosjekt mellom Gjensidige og Norges Håndballforbund. 750 gutter søkte om å få bli Minihåndballgutt i 2018.

Haakon og Minihåndballgutta var i desember i Oslo på landslagsuttak, hvor de presenterte laget til EM og fikk møte landslagssjef Christian Berge, Joakim Hykkerud og Espen Lie Hansen. Gjennom året får de også være med på en spillersamling og en landskamp.

Det største er likevel at Magnus Gullerud i løpet av 2018 kommer til Hamar for å trene Haakon og hans 30 lagkamerater.

– Herrehåndballen er i siget, og interessen øker med drahjelp av de gode prestasjonene til Håndballgutta våre. Bakgrunnen for prosjektet er at vi nettopp ønsker å øke oppmerksomheten om guttehåndballen og støtte opp om rekrutteringen, sier Stian Grøstad som er sponsorsjef i Gjensidige.

Uttaket av Minihåndballgutter er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Dette gir muligheten, ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte gutter. Fra i fjor var det en økning på hele 40% av håndballinteresserte gutter som ønsket å bli en av Minihåndballgutta.

Gjensidige har vært hovedsponsor av Håndballjentene i mer enn 25 år, og har siden 2016 også vært sponsor av Håndballgutta. Noen av de viktigste breddeaktivitetene knyttet opp mot sponsoravtalen med Norges Håndballforbund er prosjektene Minihåndballjentene og Minihåndballgutta.
Haakon, nr. 2 fra venstre på bildet.